Čistilna akcija Barbariga 2017

Društvo za skladno bivanje BARBARIGA v sodelovanju z Mestom Vodnjan in Turistično zvezo Vodnjan organizira vsakoletno

Č I S T I L N O A K C I J O “BARBARIGA “

Akcija je namenjena ohranjanju čistega okolja in narave širšega območja naselja Barbariga, kakor tudi medsebojnemu spoznavanju in prijetnemu druženju.

Akcija bo potekala v petek, 28 aprila 2017

ZBORNO MESTO: ob 9 uri na obali »PORTO MARICIO« pod trgovino Puljanka

OBMOČJE ČIŠČENJA: plaža naselja Barbariga - od Porto Maricio proti jugu do črpališča in proti severu do pomola v Stari Barbarigi , naselje in okolica.

Za izvedbo čisščenja se formirajo ekipe (15-20 ) z vodiči. Vsaka ekipa šteje od 5-10 udeležencev. Ves odpad se zbira v PVC vreče in odnese v za to pripravljene kontejnerje.

Opremo za izvedbo akcije ( plastične vreče, rokavice) in namestitev kontejnerjev priskrbi mesto Vodnjan (Contrada).

Po zaključku akcije se vsi udeleženci ponovno zberejo na startnem mestu, kjer bo v sodelovanju s Turistično zvezo Vodnjan organizirana marenda (malica).

Vaša udeležba je vaš prispevek k ohranjanju narave in čistega okolja, kakor tudi medsebojnemu razumevanju v Barbarigi!

Barbariga, 20.April 2017, Upravni odbor Društva za skladno bivanje Barbariga

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OHRANJAJMO NASELJE, PLAŽO IN NJEGOVO OKOLICO ČISTO IN BREZ ODPADKOV CELO LETO !

Na območju mesta Vodnjan skrbi za čisto okolje javno podjetje CONTRADA.

Kontakt in delovni čas:

CONTRADA d.o.o. za obavljanje komunalnih djelatnosti
Trg Slobode 2, 52215 Vodnjan
e-mail: contrada(at)contrada.hr
web: www.contrada.hr

Uprava:
Guglielmo Moscarda
guglielmo.moscarda(at)contrada.hr
Voditelj tehničkog djela:
Roberto Fabro
roberto.fabro(at)contrada.hr

Odlaganje zelenega odpada in kosovnega odpada

Ko čistite in obnavljate apartmaje in njihovo okolico kam odlagate odpadke?????
Zeleni odpad odlagajte ob otokih za odpadke ! Enako velja za kosovni material ! Odložite ga ob otoke za odpadke! Delavci Contrade jih bodo odpeljali!
Ravno tako pokličite Contrado za odstranjevanje podrtih ali prevelikih dreves !

Ne nalagajte kosovnih odpadkov po grmovju in “črnih odlagališčih” !!!!!!!!!!!
Ne odlagajte odpadnega zelenja na kupe na zelenicah, travnikih in po grmovju !!!!
Kmalu se bodo tem odpadkom pridružile tudi druge vrste odpadkov.

Odlaganje odpadnega gradbenega materiala

Na območju mesta Vodnjan je poleg odvoza odpadkov poskrbljeno tudi za zbiranje “gradbenih odpadkov“. Odlagališče odpadnega gradbenega materiala je na lokaciji kamnoloma Tivoli-Vindrijan (Labinska ulica, Pula) . Cena za 1 tono odloženega odpadnega gradbenega materiala znaša 15 kun !!!!!. Nepravilno odlaganje je po “Zakonu o održivom gospodarenju otpadom NN br. 94/2013” kaznivo.

Obvestila občanov:

O lokacijah nezakonitih odlagališč in nezakonitem odlaganju lahko lastniki turističnih apartmajev obvestijo mestno upravo na spletni naslov : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Barbariga, 20.April 2017, Upravni odbor Društva za skladno bivanje Barbariga