uporabniki spletna_posta

Kaj je novega v Barbarigi to poletje?

NOVA CESTNA POVEZAVA DO BARBARIGE:
Po več kot 25 letih je končno dočakala asfalt tudi cestna povezava iz lokalne ceste Bale -Vodnjan v Barbarigo. Z njo si boste precej skrajšali pot tako proti domu, kakor tudi v Vodnjan in Pulo, predvsem pa obšli Peroj. Pazite pa, saj bankine niso najbolje utrjene!

20170620 1
20170620 1 20170620 1

NASELJE: preko zime so bile po naselju nameščene nove svetilke, na začetku junija so bile pokošene vse zelenice. Smeti sicer odvažajo redno, vendar še vedno ostaja problem “neustreznega odlaganja” odpadkov, tako na otokih za odpadke, kakor tudi po okolici naselja.
Nekatere stvari je pač treba, odpeljati na zbirališča odpadkov!
Tudi neurejeni in zapuščeni nadstreški naselju niso v ponos, zato tisti, ki ste jih postavili, če niso več v vaši uporabi, odstranite jih v celoti ali vsaj strgane ponjave.

PARKIRANJE :Najbolj bi bili seveda veseli, če bi lahko sporočili, da naselje Barbariga in njeni stanovalci niso več v primežu koruptivnih hrvaških mlinov, a na žalost tudi letos, že od začetka junija B.Parking pobira parkirnino. Da ne boste imeli izgovora, da nimate pri sebi dovolj kun, vam bo v pomoč celo nov bankomat, postavljen neposredno poleg nezakonito postavljenega kioska B.Parkinga !!!???.
Veliko parkirnih mest je seveda pokupljenih, tudi “ jasno in glasno” označenih in zaveriženih, da se razume, kar patetičnost cele žalostne zgodbo Barbarige in njenih lastnikov še povečuje. Kljub vsem pritiskom pa je še vedno tudi veliko razumnih lastnikov apartmajev, ki nasilju in korupciji niso podlegli in se zato s problemom parkiranja niti dosti ne obremenjujejo, avto pač odpeljejo na mesta, ki niso v lasti G,U. Barbarige in v miru uživajo dopust.

PLAŽA: Na plaži je letos nekaj novosti. Na osrednji plaži vihra “Modra zastava” - znak da plaža izpolnjuje kriterije mednarodne zveze za okoljsko vzgojo (http://www.modrazastava.si/kriteriji) . Če je znak Modre zastave upravičen na plaži v Barbarigi pa boste lahko presodili sami !!?? Plaža pa je letos res v večji dolžini označena z bojami tako, da bo plavanje malo bolj varno pred plovili, varnih dostopov v morje še vedno ni, zadostnega števila tušev, stranišč ali pitne vode tudi ne. Zahtevamo morda preveč za turistično območje I.kategorije ?

20170620 3
20170620 3 20170620 3

Največja pridobitev letošnje sezone pa je gotovo “šetnica”, z gramozom posuta utrjena sprehajalna pot ob obali vse do starega pomola. Morda bomo drugo leto dočakali tudi tlakovano in razsvetljeno pot.
Vzdolž celotne obale, kjer se kopamo so tudi letos nameščene vreče za smeti, ki jih redno prazni “vzdrževalec”, zato ne bi bilo nič odveč, da jih uporabljate, tako bo plaža čista in prijetna za vse !!!!

20170620 2
20170620 2 20170620 2

Tisti, ki ste se imeli navado kopati v zalivu pri Radi, pa boste razočarani, travnik je zagrajen, dostop omejen …….????

Če se boste torej tudi letos vrnili v Barbarigo vam kljub vsemu želimo lepe počitnice !

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Za Prijavo / Registracijo morate omogočiti Piškotke v nasprotnem primeru ta ni mogoča. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? .

Preveri direktivo o piškotkih.

Preprečili ste nalaganje piškotkov. Odločitev lahko prekličete.

Dovolili ste shranjevanje piškotkov na Vaš računalnik. Odločitev lahko prekličete.

Iskanje

Kontakt

Ulica v Kokovšek 58, 1231 Črnuče, Slovenija

info@drustvobarbariga.net

GSM: 051-318-200 ali 031-666-102

http://www.drustvobarbariga.net/